Pizza je obľúbené jedlo nejedného z nás. Najlepšie však chutí tá pripravená doma. Dnešná moderná doba ponúka veľké množstvo kuchynských pomocníkov, ktorý nám môžu uľahčiť prácu v kuchyni. Jedným z nich je aj pec na pizzu. Ak chceme pizzu do tejto piecky dať a aj ju vybrať, potrebujeme na to nejaký nástroj. Práve preto sme sa rozhodli vyrobiť lopatky na pizzu, ktoré kopírujú jej tvar a ľahko sa s nimi manipuluje. Tak poďme na to!
1. Výber materiálu
Na výrobu lopatiek na pizzu sme použili preglejku hrúbky 0,5 cm. Preglejka je pevnejšia ako masívne drevo a najmä odolnejšia. Keďže lopatky nie sú veľmi hrubé, mohlo by sa stať, že sa nám pri manipulácii zlomia. Samozrejme za predpokladu, že budú vyrobené z masívu. Navyše ak nemáme potrebnú šírku dreva, museli by sme ho zlepiť a to by nebolo prijateľné, pretože lopatky prichádzajú do styku s jedlom.
2. Návrh a vyrezávanie lopatky na pizzu
Na preglejku si nakreslíme, prípadne obkreslíme tvar lopatky, aký potrebujeme. My sme kopírovali tvar pizze s priemerom 30 cm. Takýto priemer majú aj lopatky. Lopatky vyrežeme priamočiarou pílou.
3. Posledné úpravy lopatky na pizzu
Lopatky následne zaoblíme pásovou brúskou. Čelo varešky šikmo zabrúsime, aby sme mohli podberať pizzu. Úplne na záver použijeme brúsnu hubku, ktorou prejdeme celý povrch lopatky ešte raz, aby sme dosiahli hladký povrch. Natrieme kuchynským olejom.
Foto: autor
Redakcia
>> Viac zaujímavých kuchynských
pomôcok nájdete TU alebo nižšie <<
-
LAMART LT6022
€19.99 -
LAMART LT6011
€16.99 -
LAMART LT6025
€14.99 -
CATLER MKB 10 Torri
€84.99 -
LAMART LT2061
€7.99 -
Zelite Infinity by Klarstein Razor-Edge séria, 4″ nôž na lúpanie, 59 HRC, nehrdzavejúce oceľ
€57.90 -
Klarstein Glaswerk Sencha, kanvica na čaj, 0,65 l, sitko z ušľachtilej ocele, borosilikátové sklo, vrchnák
€27.90 -
Klarstein Capricciosa, rúra na pečenie pizze, 1500 W, kryt z terakoty, funkcia udržiavania teploty
€104.90 -
Klarstein Foodlocker Pro, vákuovačka, 30 cm, 120 W, -0,8 bar, 12 l/min., ušľachtilá oceľ
€54.90
Komentáre
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.